B-kullen

B-kullen

e. Sujozov av Vargevass
u. Bianca

7 avkommor, döpta efter naturen och med efternamnet efter fadern:
Hanar
Brus, Beck

Tikar
Bris, Björk, Brinna, Blicka, Blossa

2006 ville jag ta en planerad kull på min ledarhund och fina tik Bianca. Bianca, som jag köpt genom en slump när jag tittade på annonser på Blocket. Hennes förra ägare skulle lägga ner sin kennel och sålde ut alla hundar. När jag såg hennes stamtavla och pratat med förra ägaren köpte jag henne på stående fot. Det ångrade jag aldrig. Stort tack till Caroline Hoffman-Jönsson, kennel Awanga’s och Annica Sahlman, kennel Ljusvattutjärns kennel som hjälpte mig med transport och att ha Bianca ett tag.

En kennel jag beundrat så länge jag känt till rasen är kennel Vargevass, med en diger meritlista. En hane därifrån ville jag para med! En jackpott för mig var att de hade flyttat bara 6 mil från Strömsund. Jag valde efter Karsten och Evelines hjälp att para med den välmeriterade hanen Sujozov av Vargevass. Både vinnare av rasspecialen och många olika draghundtävlingar.

Parningen hade en inavelsgrad på 0,0% och blev mycket lyckad. Jag behöll en hane, beck och två tikar, Brinna (Pawa) och Bris. Flera av hundarna har gått vidare i avel hos mig och hos andra kennlar och i sin tur gett bra avkommor med mycket god arbetsvilja och funktionsduglig exteriör.

Resultat
Drag
Kommer…

Utställning
Kommer…