Om oss

Kennel Vintervisa’s är en liten kennel belägen i Strömsund som ligger i norra Jämtland. Kennelnamnet blev registrerat i Svenska Kennel Klubben (www.skk.se) i december 2005.

Jag fick min första egna hund 1990 och har sedan dess alltid haft en eller flera hundar . Jag har haft goldKöpte mina första två siberian huskys hösten 2004. Första västgötaspetsen kom till oss 2009.

I september 2005 föddes den första siberian husky kullen undan min stamtik Bianca som betytt väldigt mycket för mig och kennelns fortsatta avel. Våren 2012 föddes den första västgötaspetskullen, undan Högalids Danja och vår hane Svedala Ragnar Regnskur.

bianca-huvud

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bianca och Danja fick två kullar hos oss, vår hane Ragnar har fyra kullar efter sig. Två kullar hos oss och två hos andra uppfödare.

Mitt intresse i våra hundraser grundar sig på mitt stora intresse för friluftsliv och idrott i alla dess former. Jag försöker vistas i skog och mark så mycket som möjligt och valet på ras kändes naturligt efter att ha provat andra raser. Det är i huvudsak jag, Pernilla som lägger ner massor av tid på våra hundar. Men hela familjen är mer eller mindre engagerade genom att det kräver ganska mycket när man har så många hundar. I draghundsvärlden brukar vi tala om att man lätt får ”polarhundssjukan” om man börjar med en draghund. Den åkomman drabbades jag ganska omgående av…

Både siberian husky och västgötaspets är tåliga och robusta hundar som tål och trivs att vistas ute mycket och länge. De har en sund kroppskonstruktion och få sjukdomar. Jag anser att det är hundar som gärna hänger med på allt som husse eller matte vill göra. De har ofta ett stabilt temperament som gör dem till trygga hundar.

Att avla på hundar bygger vidare på mitt stora djurintresse att vilja bevara en hundras. Sedan jag var liten och började under 80-talet med kanin och akvariefiskar så har detta känts naturligt och spännande. Det är förstås speciellt att föda upp en hund som sedan får växa upp och vi får se utvecklas från liten valp till vuxen arbetande hund.

Jag har tävlat med hundarna i slädhundsstil i klasserna medel och långdistans, i den mån jag hinner med hänsyn till min familj med två aktiva barn, Ante 13 år och Mia 7 år. Sonen Ante har deltagit i några barn draghundstävlingar och har planer för fler i framtiden. Vi ställer även ut hundarna på hundutställningar för att få en bedömning av exteriören.

Jag har alltid varit en aktiv föreningsmänniska och driver frågor som jag tycker är viktiga. Jag har varit med i styrelserna för SPHK Nedre Norra och SPHKs rasklubb för siberian husky i många år. Svenska Polarhundklubben är vår moderorganisation www.sphk.se . Idag är jag sekreterare i rasklubben och även aktiv i den lokala långdistanstävlingen Amundsen Race.

pernilla-o-tima-sommaren-1990

dunder-bisjunior-helbild

Till vardags är jag studerande och lärare i Strömsund och därutöver driver mitt företag Vintervisa hundsalong där jag klipper och trimmar hundar och katter.

Polardistans2014-pristagare300

2014 hade jag möjlighet att genomföra två långdistans, Amundsen Race 300 km ( amundsenrace.com )och Polardistans 300 km och en medeldistanstävling Beaver Trap Trail 150 km under februari och mars. Här ovan en bild från prisutdelningen på Polardistans där jag och mitt spann fick en sjätte placering. ( polardistans.com )