Dags att vända blad…

(15/4 2018)

Efter mer än 20 år med draghundar var det dags att vända blad… En känsla jag haft ett längre tag, men haft det så svårt att släppa taget och ta ett beslut. Hundarna är ju också kära familjemedlemmar och står oss nära. ?

Men för mig är det även så viktigt att kunna erbjuda de hundar jag har ett aktivt liv, med rätt syfte efter ras så till slut tog jag nu steget och har sålt mina sista siberian huskys. ?

Mitt avelsarbete och delvis hårda selektion gör att jag med stolthet kunnat sälja hundar av hög kvalitet och jag vet att de för mycket gott vidare åt rasen och sina nya ägare. ?
Jag har haft turen att finna så bra nya ”muschers” som låter mina hundar jobba vidare i slädspåren! ❄ Ex. Har Måna och Cittra under vintern tävlat i Femundlöpet och Finnmarkslöpet med Michael Hess och Lira har blivit SE FIN DragCh med Agneta Henriksson. Tack och lycka till även till Jacqueline Boot, Anna i Kiruna, Britt-Marie Lindkvist och Ida Collin! ?

Nu öppnas ett ny-gammalt kapitel i mitt hundliv och Vintervisa’s kennel då vi igår var och hämtade hem Lidmarkens Oh Heck Yeah ”Hector”. En labrador har länge stått på önskelistan och jag har tänkt återuppta träning och tävling i bruks och jaktgrenar. Tack för förtroendet Agnetha Högberg, www.lidmarkens.com ?

Valpköpare till Vintervisa’s hundar är förstås fortfarande välkommen att höra av sig /hälsa på! Men tänkte det kan vara bra att gå ut med lite information så vet ni hur läget är. Hundar kommer alltid vara en stor del av mitt liv. ???

Flera frågar även om jag fortfarande klipper och trimmar hundar… Svaret är JA! Välkommen att kontakta mig/ boka tid eller titta på Facebook sidan: Vintervisa’s Klipp och Trim.
/ Mvh Pernilla

Rättvik 15/4 2018