Nu är vintersäsongen igång på riktigt! 

I helgen har jag och hundarna varit i Lillhomsjö och deltagit i firandet av Jämtlands fjällens slädhundklubb som fyller 25 år iår! Se mer på jfshk 

På lördagen tränades hundar fritt på dagen. På kvällen var det först ett medlemsmöte och senare ett jättegott julbord! Kvällen avslutades med film och samkväm. Supertrevligt som vanligt i goda vänners lag. 

Idag, söndag var det dags för klubbtävlingen: Bonnsprint, där Coldplay feet start användes. Dvs. Att hundarna selas på och tas in i spannet efter att startsignalen gått… Ho ho.. snacka om rivstart och att det blev svettigt innan man kunde hoppa på släden! Var faktiskt riktigt snabb och kom iväg som 2:a… Väl på släden gick det bra även om hundarna tyckte det var varmt idag, men de sprang ändå på bra de 20 km. 

Vi var ensam som renrasiga spann och hamnade på 5:e plats mot rutinerade förare med duktiga Alaskan huskys och hounds. Summasumarum – Superkul hade vi och nu är vi laddade för fler tävlingar! 🙂 

Foto: Malin Aspaas