Rasspecialen för siberian husky 

Förra helgen var jag och kennelns alla nio hundar ner till Voxna i Hälsingland på SPHK Gävle-Dala och siberian husky klubben hundutställningar. Ett roligt tillfälle att träffa likasinnade, se andras hundar och dessutom få mycket bra miljöträning. Hundar som hemma visat sig vara ”tuffa” blir i en okänd miljö med andra hundar helt plötsligt väldigt blyga och försiktiga.. eller tvärtom. Det goda och lugna stabila psyket syns även ute i okänd miljö. 

Jag samåkte med Hélène Moubis, kennel Vox Celestas och hade med mitt stora lavvo tält. Vi kom ner på fredag kväll och på lördag anslöt även Jenny Larsson, kennel Västsibbes och hennes kompis Rebecca med hundar. 

Lördag fick jag oförberedd hoppa in och jobba som ringsekreterare så mina tikar Awangas Intrument Cittra och Lira ställdes ut av andra. Tack gör hjälpen Tina och Cecilia! De båda fick VG.

På söndag på Rasspecialen ställde jag själv ut fyra tikar. Där fick Lira och Vintervisa’s Måna Månsken VG. Även Vox Celestas Queen Doll ”Dolly” fick VG men blev ändå 4:e bästa tik i öppen klassen. Bäst gick det för Ikki (Leja) som fick Exellent, 3:e bästa juniortik, Ck men/ och blev oplac. i bästa tikklass. 

Detta var vår första och sista utställning för iår. Vi hade en jätterolig helg och vill tacka arr klubbar för en bra helg. 

Vår Ikki (Leja) pustar ut och myser inne efter en helg på vift.. 

Pappa Vide var också med men ställdes inte ut.