Fredde är hemma igen!

Read More
img_20160326_182007.jpg

Underbara tokiga spralliga glada Fredde är hemma igen! ❤
Efter ett äventyr i Nordnorge hos Ragne Kristine Smuk och Leif Herleiksplass,
Kennel Viddashusky där han legat i träning för Finnmarkslöpet 100 mil. Teamet där Fredde ingått har i Norge i vinter startat och genomfört i fyra löp, där Fredde startat i två. ‘Alta 2 dagars 26 mil’ – 8:e placering av 25 startande.

Startade även i ‘Bergbylöpet’ 65 mil. Dock hade spannet och Fredde så otur. En lösspringande hund kom in i spannet och började slåss. Fredde blev illa biten i låret och fick tas ur spannet tidigt. (Spannet fortsatte efter att Fredde tagits ur och fick plac. 6 av 16 i löpet. Så bra jobbat!) Passar på att gratulera team Huskyviddas till fina placeringar i årets tävlingar! Se mer info på deras sida.

Efter tävlingen har Fredde varit konvalicent pga lårskadan. Såret var stort och tog tid att läka. Nu är han frisk igen och efter förfrågan från Ragne bestämde vi att Fredde skulle få komma hem igen.

Igår kom han de 180 milen ner från Varangerbotn, med hjälp och skjuts av Jacob Harnesk och Eva-Maria Taavo från Övertorneå till Sundsvall. Tusen tack för hjälpen!

Så himla glad att ha vår stabila pojke hemma igen. ❤

image

Continue reading ”Fredde är hemma igen!”

Nordisk släde

Read More
20160312_135452.jpg

Har i många år velat köpa en släde för att kunna köra ‘nordisk stil’ med hundarna. Nu blev det verklighet för några månader sedan och jag har hunnit med flera turer hemikring och i Hotagens naturreservat med omnejd. Så himla härligt! Dock fick det hela ett abrupt avbrott då jag ramlade och oturen var framme. Mitt ben fastnade i isen och vreds så att ett ledband blev så skadat att nu är det istället kryckor som gäller ett bra tag framöver… Men jag hoppas på snabb rehabilitering så nästa säsong /kunna köra igen! Hundarna får nu en ”ofrivillig” vila ett tag.

image

image

image

image

image

Ikki

Read More
20160312_131216.jpg

Ikki eller Leja som hon heter i stamtavlan är en parningsvalp efter vår hane Vide. I och med min resa och studier tackade jag först nej till en parningsvalp. Men under julhelgen kunde jag inte hålla mig ifrån att låna hem valparna Leja och Anja från Ida Collin. Hon hade kvar alla fyra valparna.

Två härliga individer som båda har ”dragskalle” och en stamtavla som är så intressant. 🙂 Bestämde mig för att behålla Ikki. Så glad för det. Hon är en härlig mix där jag ser drag av flera av mina äldre hundar!

image

image

image

image