Dunder

Read More
dunder-bisjunior-idre2012

Har tidigare skrivit om att Dunder lånades ut under denna säsong till Marlene Karlsson som har kennel Yabasta. Dunder som är en otroligt snäll och mjuk hund fungerade väldigt bra hemma hos Marlene med flock. Han har gått med i dragträningen hela sommaren och hösten. Men när träningen ökade i fart berättade Marlene att Dunder inte riktigt ville följa med i detta tempo. Marlene tog därför kontakt med mig i julhelgen då hon låg och tränade med hundarna i Lillholmsjö och undrade om Dunder fick komma hem.

Självklart fick han göra det, eftersom min VFU var avklarad och jag endast hade 3 andra hundar hemma då. Dunder var så välkommen hem och jag tror att han saknat oss alla och vi honom förstås! Det har märks på något vis genom hans sätt att vara att han verkligen trivs och vill vara hemma i fortsättningen. 🙂

Dunder är verkligen starkt och plikttrogen i sitt arbete som draghund. Han är inte den snabbaste hunden, men det har varit kanonbra för honom att nu få trappa ner och tränas med unga hundarna Dolly 2 år och ”parningsvalpen” Ikki (Leja) (som jag bara inte kunna hålla mig från att ta in i vårflock efter jul. Ska presentera henne närmare i ett eget inlägg).

20160106_151718

20160214_123258.jpg

Dolly

Read More
Copywright Pernilla West
Copywright Pernilla West

När jag kom hem från Portugal i slutet av november hade jag endast en siberian husky hemma och det var Dolly (de andra var utlånade).
Dolly (Vox Celestas Queen Doll) är en försiktig dam (varit det sedan valp, något i kombination mellan mor och far verkar ha gett flera valpar det temperament – så kan det bli ibland..) det var även därför jag hade henne kvar hemma. Perfekt tid i vinter att passa på att ge henne massor av egen tid och socialisering.

Min snälla mamma hade under min frånvaro varit jättesnäll och varit ute och promenerat två gånger varje dag med Dolly och Ragnar. Gissa om hon är populär?! 🙂 Dolly ylar fortfarande av glädje när mammas bil kommer upp på våran gård..

Min plan har lyckats och Dolly är nu mycket mer öppen och orädd. Att få rgrn tid kan verkligen ge goda resultat!  I rasens standard står det att ett visst mått av reservation kan ses och det gör det fortfarande även hos Dolly. Men hon är nu ändå mycket tryggare i sig själv. I draget tycker jag hon fungerar bra och inomhus är hon lugn som en filbunke. Ligger gärna och spanar och myser på kökssoffan… 😉

image

image

image

Valpar (Vgs) väntas i Nälden!

Read More
V. Malla Mallgroda Copywright Pernilla West
V. Malla Mallgroda Copywright Pernilla West

V. Malla Mallgroda är trots sina blott 2 år redan en erfaren och välmeriterad frisk tik.

IMG_9193-0.jpg
Malla deltog sommaren 2015 på vallanlagstest i Lycksele med resultatet Goda vallanlag. 

Malla ägs av familjen Maria Larsdotter i Nälden. Kontakta gärna Maria för vidare info om parningen. Vi önskar lycka till med valparna och är glada att Malla blev så bra att hon kan gå vidare i avel! Info finns även på Västgötaspets klubbens hemsida.

Parning mellan:
E: Grålötens Rumplösa Rally Rune SE37623/2010   HD-röntgad + ögonlyst
U: Vintervisas Malla Mallgroda SE24020/2014   HD-röntgad + ögonlyst

Parad: 2016-02-02—03     Inavelsgrad: 0,3%
Info om hundarna finns även på SKK Hunddata.

Maria Larsdotter Nälden
Mobil: 0703-32 66 92
Mail: mariaimannes (a) telia.com

 

Vfu i Portugal

Read More
20151031_140449

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen på hemsidan. Däremot har jag arbetat med sidorna en del. Så titta under olika sidor så finns lite nytt, länkar, bilder osv.

Under november var jag genom min lärarutbildningen och gjorde min sista praktikperiod på Svenska skolan Lissabon i Portugal. Totalt var jag där nästan 6 veckor. Otroligt bra och lärorik ta veckor som jag inte vill ha ogjorda! Genom olika val var detta möjligt. I min gamla blogg www.vintervisa.blogg.se  (länk ovan) kan ni läsa mer om min resa och se bilder. Även på Instagram och under hashtagg #portugal2015vfu3 finns många bilder se.

image