Utlånade hundar, flytt och några kvar där hemma…

Read More
IMG_1099

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag trappat ner på hundantalet pga. studier och annat som kräver saker i livet just nu. Mina fina hanar, Vintervisa’s Stjärnklara Sirius och Fredde Vårregn och Awanga’s Instrument Banjo har flyttat till andra hem.

Sirius som blev 7 år nu i höst har flyttat till en tjej som heter Caroline Öberg som bor en bit utanför Sundsvall. Där han fått ett toppenliv som aktiv draghund. De har även redan hunnit varit på inofficiell hundutställning där han nått fina framgångar!

Fredde har flyttat till Ragne och Leif som har kennel Husky Viddas i nord Norge! Nu är han en bland deras ca 20 andra siberian huskys som i år satsar på/ ska delta i Finnmarkslöpet 1000 km!! Fredde är en underbar, stor och glad hund och jag är så otroligt glad att han fått denna möjlighet att utvecklas som draghund. Detta är också en enormt bra avelsutvärdering för en av mina egen uppfödda hundar. Se mer på Husky Viddas hemsida. 

Banjo, den härliga snälla nallebjörnen som smälter in på varje ställe har även fått ett nytt hem hos Lena och hennes familj och siberian husky flock i Arvidsjaur. Banjo är en väldigt enkel hund att ha och det var svårt att sälja honom eftersom han var Antes hund. Men eftersom vi fortfarande äger hans två kullsystrar Cittra och Lira så valde vi att ha kvar dem istället. Banjo fann sin plats hos Lena på bara några dagar och jag tror att båda parter är mycket nöjda. Lena har skickat flera bilder och Banjo har hos dem varit ute och tältat, åkt båt och kört många hundspannsturer.

Fem hundar är utlånade och finns att följa på två andra kennlar denna vintersäsong, det är Vide och Dunder som är hos kennel Yabasta (Marlene Karlsson) och Cittra, Lira och Måna som är hos Isandes flock (Andreas och Frida Sande). De hundarna ska tävlas i vinter och Vide har redan hunnit gå med i Marlenes spann på Barmarks SM och tagit en brons medalj! Grattis Marlene och hundarna!!

Två hundar, Dolly och Ragnar är kvar hemma på kenneln. De får båda två långa dagliga promenader och möjlighet genom denna vinter att utvecklas mentalt inför kommande utmaningar.

Jag brukar säga att det är Lätt att skaffa flera hundar, men desto Svårare att minska på antalet. Med detta menar jag att min kärlek till hundar är så stor och jag skulle vilja ha massor av hundar! Helst slippa jobba och ägna mig helhjärtat år mitt livs stora intresse med hundar. <3 Men i mitt liv har jag även valt in andra saker som barn, familj, studier, eget företag osv. och då med stora krav på mig själv. Jag vill att allt jag företar mig själv gärna ska utföras och presteras till 110 %! Då kommer jag som nu till punkten där jag ibland måste välja. Nu tog jag beslutet att minska på hundantalet och än en gång har jag haft en sån bra känsla och ”Pernilla-turen” är på min sida igen.

Hemmen till de nya hundarna är de bästa jag kunnat tänka mig och de som jag lånat ut hundar till har mitt störta förtroende. Hundarna är utlånade till nästa sommar då jag avslutar mina lärare studier.

Tack alla ni fina människor och hundar som finns i mitt liv, det värmer att tänka på er!