Nedtrappning…

Read More
IMG_9519.JPG

Ibland ställs saker och ting på sin spets.. Livet och hälsan säger sitt och man får tänka om. Jag har haft draghund sedan 1997 och mina första huskys sedan 2004 och älskar mina hundar så otroligt mycket och vill dem så väl. Så väl, att jag helldre ser dem i nya hem där tid för aktivitet finns, än att bara få träna ibland. 

Det är såhär att jag detta år ska göra sista året på min lärarutbildning, i det ingår 5 veckors praktik utomlands och att skriva en C-uppsats. Kroppen strular och gör ont ibland. Därför har jag tagit beslutet att trappa ner på hundantalet i kenneln. 

Jag ska inte sluta med någon av våra raser men minskar i hundantalet. Fyra hundar har jag planerat att låna ut till andra hundkörare och några omplaceras (säljs). Har redan hittat några kanonbra hem till några av hundarna vilket värmer i hjärtat. 

Fredde åkte till Norge för några veckor sedan. Jag hoppas och tror han kan höra ett gott jobb där! 

  

Vide och Dunder är utlånade till Marlene Karlsson, kennel Yabasta

Sirius är på prov (lyxsemester) hos en trevlig tjej i Söråker. 

  

Västgötaspets vallanlagstest

Read More
IMG_9193-0.jpg

Tredje helgen i juli åkte jag, Mia och Ragnar några mil utanför Lycksele för att titta på när fyra av Ragnars avkommor genomförde vgs klubbens vallanlagstest. Extra intressant var det att följa detta eftersom Ragnar själv inte hade/ visade några vallanlag själv på ko när han gjorde testet i Raftsjöhöjden för två år sedan. Dock kan han förflytta mindre djur som får och get. 

Tre av avkommorna var från Ramsebergets kennel i Piteå och en var ”vår egen” Vintervisa’s Malla Mallgroda. En ganska kall, regnig och blåsig dag bjöd vädret på.. Men så roligt vi hade och gläds åt att två unghundar fick mindre goda (Ramsebergets Kim och Katja) och två (Ramsebergets Karl och Vintervisa’s Malla Mallgroda) gick Goda anlag! 

Stolta och glada åkte vi hem!  Tack Vöstgötspetsklubben, Therese och Marit för en jättetrevlig träff! 

  
Vgs test i Sverige är alltid på kor.  

    

Vår Svedala Ragnar Regnskurs son Ramsebergets Karl.

 Vår valpköpare Maria med sin Vintervisa’s Malla Mallgroda.

   
 Malla – både duktig och snygg! 

  
Dottern Mia och jag tältade med gott sällskap av Ragnar och Dolly. Mysigt!!