Kajak 

Read More
IMG_8834.JPG

Äntligen är kajaksäsongen igång! Detta underbara sjöfärdmedel är ett sätt för mig att hämta massor av ny energi och verkligen njuta av livet. Går att jämnföras med att glida ljudlöst genom fjällvärlden med ett samspelt hundspann… ❤️ Ett tips att prova för den som inte redan gjort det. 

   
           

 

  

Vide och Lahlas valpar

Read More
IMG_8888-0.jpg

Idag har vi besökt Norråker där Vides och Lahlas valpar bor hemma hos Ida Collin och hennes familj. Så roligt att träffa de små och deras trevliga mamma, Toleks Lahla. 

De är nu 4 veckor och så glada, sociala och välbyggda. Två tikar finns att tinga. Kontakta mig vid intresse då vidarebefordrar jag kontakten till Ida. 

   
             

Klövjeträning

Read More
IMG_8770.JPG

Vi har börjat träna hundarna att bära klövjeväskor under promenaderna. Som mål är några kortare fjällturer under sommaren men så länge tycker jag också detta är ett bra sätt att träna upp kroppslig styrka och stärka mentaliteten hos hundarna. Att bära saker tycker jag oftast gör hundarna stolta och stärker dem få de har en ”uppgift” att utgöra. 

Dolly och Ragnar var först ut… 🙂 

   
     

Årets bragdmedalj går till hundarna på kennel Vintervisa

Read More
IMG_8684.JPG

Nu är det länge sedan något hände här på hemsidan. Jag har haft en jobbig vår med operation och mycket skolarbete, då kan det bli så.. 

Hundarna på kennel Vintervisa ska få årets bragdmedalj för visat ett enormt stort tålamod och lugn när de fått ”stå tillbaka” sedan påsken! Så imponerad av dem och med sina fina ögon har de sagt till mig att det faktiskt är helt okej att ta det lugnt ibland. Promenader, rastning i rastgården och lite sim har de ändå fått göra. 

Nu är äntligen sommaren på gång här i norra Jämtland och med den börjar energin återvända. Ljuset och värmen gör dagen längre och ger mer ork. 

Under nästa säsong har jag min slutspurt i min lärarutbildning och jag ska göra praktik utomlands och läsa mer än vad som är inom ramen för min utbildning. Därför ska flera av hundarna lånas ut till andra duktiga hundkörare. De ska få träning och förhoppningsvis tävling. Det värmer ett hundkörare hjärta!