Vide har dambesök!

Read More
IMG_8008.JPG

Igår kom Toleks Lahla på besök några dagar för att para sig med vår V. Dvärg Vide. Dom gillade varandra direkt och Lahla gjorde sig hemmastadd. Vilken trevlig hund, lugn och trygg. Ägare är Ida Collin som bor i Norråker. Nu hoppas vi på fina valpar med lika gott temperament, extriör och framförallt arbetsvilja som föräldrarna. 

   

   

En dag med hästar!

Read More
IMG_7954-0.JPG

Även hästar hör till mina favoritdjur! Som tur är, har jag så fina vänner som låter oss rida och umgås med deras fantastiska hästar. Min vän Cornelia är mycket duktig inom träningsformen Parelli. Det finns många likheter i den hundträning jag använder mig av. 

I söndags spenderade vi en del av dagen i Fagerdal.

   

           

Vad är det som låter?

Read More
IMG_7908-2.JPG

Måna och jag tar dagliga promenader i skogen ovanför vårt hus. I o m min operation kan jag inte gå med de andra vuxna hundarna, inte heller köra dem nu på några månader. Så det gäller att hitta på andra aktiviteter i den mån det går. 

Det är Tur att hundar är sådana fantastiska djur! Så snälla och anpassningsbara och verkar veta att matte inte är helt okej just nu. Lösrastning och ben är en favorit. 

Att bara vara med Måna är otroligt bra och stärkande för henne som individ. (Och för mig att gå i ”slow motion” i den härliga skogen). 

Härromdagen var hon väldigt nyfiken på ett träd som knarrade i vinden… 

   

     

Är våren här?

Read More
IMG_7715.JPG

Solen har lyst över hela Sverige denna vecka tror jag. Härligt med fint väder, vårvintern är ju kanske det bästa vi har här i norr. Vädret är ju egentligen upp och ner… För varmt för årstiden, men faktiskt har det varit nattkallt denna vecka så än finns snö och spår i skogen. 

I måndags genomgick jag en operation, så jag är sjukskriven/ ska hålla mig lugn i minst 6 veckor och får inte lyfta på flera månader. Så slädsäsongen är nu över för mig. Men vi hann med två fina turer i Hotagen! 

Dessutom har vi ju 4 hundar som är strax över 1 år, så de får nu en välförtjänt vila ett tag framöver och vi sätter igång med träning till sommaren igen (när temp tillåter förstås 🙂 

Lite fina bilder från sista turen…